Ylpeästi yrittäjä Simpeleellä – yrittäjätarina

Yrittäjätarina Simpeleeltä – Neste Simpele

Kun tottuu tekemään ahkerasti hommia jo nuorena, niin kynnys yrittäjäksi ryhtymiseen myöhemmin ei ole niin suuri. Mielestäni olisi tärkeää rohkaista enemmän nuoria töiden pariin ja miksei myös yrittäjäksi! Jos muuten työllistyminen on vaikeaa pienellä paikkakunnalla, niin työllistämällä itsensä on mahdollisuus elättää itsensä.

Minun polkuni yrittäjyyteen on ollut pitkä. Lapsuuteni vietin maalla, Pajarinkylässä, ihan itärajan tuntumassa. Jo pienestä pitäen totuimme sisarusteni kanssa työntekoon ja aktiivisina 4H -kerholaisina teimme myös muita kuin maatilan töitä, jotta saimme rahaa. Kasvatimme koivuntaimia, viljelimme ja myimme juurikasveja, keräsimme lannoitesäkkejä, myimme arpoja ynnä muuta lähiseudun taloissa, kudoimme mattoja, osallistuimme erilaisiin maaseudun askareisiin liittyviin kilpailuihin ja teimme ja myimme käsitöitä torilla. Ehkä meitä olisi voinut kutsua nuoriksi yrittäjiksi jo tuolloin?

Ennen yrittäjyyttä olin palkkatyössä 16 -vuotiaasta lähtien – aloitin työt paikallisessa K-kaupassa samoihin aikoihin, kun menin lukioon. Jo ennen sitä työskentelin yläasteikäisenä kesäisin mm. mansikkamaalla, yksityiskodeissa ja sairaalassa siivoojana, sekä olin seurakunnan leireillä isosena.

Olen toiminut yrittäjänä kohta jo kymmenen vuotta. Päätin ryhtyä yrittäjäksi 2013, koska halusin tehdä töitä omalla paikkakunnalla ja silloin täällä ei ollut avoimia työpaikkoja tarjolla. Nykyisin toimin siis yrittäjänä Neste Simpeleellä aivan VT6n vieressä. Huoltoaseman toiminta koostuu kolmesta ydinalueesta: kahvilatoiminta, huolto/korjaamotoiminta sekä polttoaineen myynti. Kahvio on pieni ja perinteinen, josta saa myös ruokaa. Huollon palveluihin kuuluu huoltojen lisäksi myös mm. rengasmyynti sekä erilaiset pesu- ja pinnoituspalvelut.

Tänä vuonna olemme mieheni Janin kanssa perustaneet myös toisen yrityksen ja ostimme Simpeleeltä entisen Siwan kiinteistön. Vuokraamme kiinteistön tiloja, jossa tällähetkellä toimii Missio- ja MLL kirppis sekä Simpeleen Vesan painisali. Hankkiessamme kiinteistön, halusimme elävöittää kuntakeskusta ja säilyttää palveluita Omalla kylällä.

Ihan ensimmäinen työ, jonka muistan ja josta sain palkkion, oli käpyjen kerääminen metsänhoitoyhdistykselle. Taitoni olivat kävely ja käpyjen kerääminen – ikää minulla oli alle viisi vuotta. Se pieni Soile sai varmasti siellä kipinän tienaamiseen ja sitä kautta yrittämiseen.

Soile Hellsten,

Neste Simpele

Neste Simpele