Pienelläkin paikkakunnalla voi yrittää – yrittäjätarina

Yrittäjätarina Simpeleeltä – Kaisa ja Marko Myllymäki

Pienelläkin paikkakunnalla voi yrittää! Kiitos nykyajan etätyömahdollisuuden, asiakkaat voivat olla missä tahansa, ja yrittäjä saa vapauden valita asuinpaikkansa oman mielensä mukaan. Atadonen nimissä Marko on tehnyt nettisivuja ja digibisnestä ympäri Suomea Simpeleeltä käsin jo lähes pari vuosikymmentä. Asiakkaita riittää, kun jaksaa itse olla aktiivinen ja ystävällinen, niin tyytyväiset asiakkaat suosittelevat eteenpäin.

Muutimme alunperin paikkakunnalle, kun Kaisa sai kirjastonjohtajan paikan kunnankirjastosta. Työ oli antoisaa ja työyhteisö oikein mukava, mutta pitkäaikainen kirjoitusharrastus sai miettimään myös muita vaihtoehtoja.

Vuosien varrella ilmeni tarvetta ja lukuisia kyselyitä nettisivutekstien kirjoittajalle ja siksi viime vuonna Kaisa jätti virkatyönsä ja lähti Markon kanssa yrittäjäksi. Yritys on yhteinen, mutta tekstejä maailmalle lähtee hänen näppäimiltään Sanasirkku-nimellä.

Yksin, eikä edes kahdestaan, tätä työtä voisi tehdä ja meillä on iso liuta yhteistyökumppaneita, joiden kanssa yhdessä työskennellään, että asiakkaamme saisivat juuri sitä mitä kaipaavat. Kaikki kumppanimme tietysti ovat levittäytyneet pitkin Suomenmaata, kuka minnekin, liekö edes tiedämme kaikkien kotipaikkoja?

Pienen yrittäjän asiakkaat ovat usein itsekin pienyrittäjiä, ja mikäs sen mukavampaa. Silloin ymmärrämme oikein mallikkaasti toinen toisiamme. Mutta pienikin voi tehdä suuria! Verkostojemme kanssa olemme päässeet tekemään myös isoja asioita kuten vaikkapa palveluhakemistoja sekä museoiden verkkonäyttelyitä.

Kaikki meille tärkeä on lähellä täällä Simpeleellä. Lapsi pääsee kouluun ja harrastuksiin pyörällä, palveluita on riittävästi arjen tarpeisiin, metsiä ja kaunista jokiluontoa piisaa samoiltavaksi. Yksi auto riittää tarpeisiimme, eikä silläkään tarvitse joka päivä ajella. Aikaa on yllin kyllin harrastaa ja nauttia elämästä.

Kaisa ja Marko Myllymäki,

Sanasirkku ja Atadone

Kaisa ja Marko Myllymäki