Miksi Etelä-Karjalaan?

Miksi Etelä-Karjalaan?

Sydän on hyvä kompassi.

Etelä-Karjalassa elät joka päivä loman ja rikkaan karjalaisen kulttuuriperinnön keskellä. Saimaa, lukuisat muut järvet ja ympäröivä luonto edistävät poikkeuksellisella tavalla mielenrauhaa, ja maakunnan laajat harrastusmahdollisuudet lisäävät elämään keveyttä. Helsinkiin ja Keski-Eurooppaan pääset parissa tunnissa. Saimaalle voit veneillä omasta laiturista.

Imatrankoski

Suomen vanhin matkailunähtävyys, mahtava Imatrankoski kuohuu kohti Laatokkaa.

Taipalsaaren Geopark-kohteet

Saimaan rannoille ja sadoille saarille levittäytyvältä Taipalsaarelta löydät peräti kahdeksan ainutlaatuista UNESCON suojeluksessa olevaa Geopark-nähtävyyttä.

Kotkaniemi

Luumäellä Kivijärven äärellä sijaitsevasta P.E. Svinhufvudin kotitalosta Kotkaniemestä löytyy kotimuseon lisäksi kahvila ja kokoustiloja sekä 1930-luvun asuun restauroitu puutarha piharakennuksineen.

Lappeenrannan satama

Kauniilta satama-alueelta löytyy satamatorin ruokakojut vetyineen ja atomeineen, upea rantaraitti, Kasino, Suomen suurin Hiekkalinna, Saimaan risteilylaivat sekä Myllysaaren uimaranta.

Imatra Koulu³

Imatralla kyllästyttiin ongelmiin ja päätettiin panostaa lapsiin ja nuoriin isosti.

Ruokolahden leijona

Koe leijonamainen rohkeus ja yhteisöllisyys Ruokolahdella!

Imatran Ukonniemi

Huippulaatuiset urheilu- ja liikuntapuitteet ja aktiiviset yhteisöt tarjoavat monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Saimaan saaristoreitti

Saimaan saaristoreitti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua pyöräillen eteläisen Saimaan maisemiin, luontoon ja nähtävyyksiin.

Väliväylän melontareitti

Väliväylä on Saimaan ja Kymijoen vesistöt yhdistävä elämyksellinen ja puhdas vesiretkeilyreitti, jossa kapeat järvet ja joet seuraavat sujuvana jonona toisiaan.


Matkailu- ja virkistysalue Rauha

Saimaan rannalla sijaitseva matkailualue on luonnon sylissä, mutta silti alueella on upeat ulkoilureitit, erittäin monipuoliset aktiviteetti-, ravintola- ja majoittumispalvelut sekä päiväretkeläiselle että lomailijalle.

Hiitolanjoki

Etelä-Karjalan Rautjärvellä sijaitsevassa Hiitolanjoessa elää Suomen viimeinen alkuperäinen ja täysin luonnonvarainen järvilohikanta.

Lemin särä

Särä on yksi Suomen seitsemästä ihmeestä, joka on koettava edes kerran elämässä.

Kollaa ja Simo Häyhä -museo

Museo esittelee talvisodan Kollaan taisteluja ja siellä Rautjärven miesten osuutta.

Lappeenrannan linnoitus

Linnoituksen eli vanhan kaupungin alueelta löytyy museoita, putiikkeja, ravintoloita ja Suomen vanhin ortodoksinen kirkko.Hiekkalinna

Hiekkalinna viettää tänä vuonna 20. juhlavuottaan. Teemana on kansainvälisesti tunnetut sadut, kuten kolme pientä porsasta ja Jaakko ja pavunvarsi. Myös ihana satulinna kohoaa alueelle. Hiekkalinna on avoinna elokuun viimeiseen viikonloppuun saakka.

Ruokolahden Geopark-kohteet

Ota suunnaksi Ruokolahti ja vieraile luonnonkauniin kunnan viidellä Saimaa Geopark -kohteella.