Miksi Etelä-Karjalaan?

Miksi Etelä-Karjalaan?

Sydän on hyvä kompassi.

Etelä-Karjalassa elät joka päivä rikkaan karjalaisen kulttuuriperinnön keskellä. Saimaa, lukuisat muut järvet ja ympäröivä luonto edistävät poikkeuksellisella tavalla mielenrauhaa, ja maakunnan laajat harrastusmahdollisuudet lisäävät elämään keveyttä. Helsinkiin ja Keski-Eurooppaan pääset parissa tunnissa. Saimaalle voit veneillä omasta laiturista.

Hiitolanjoki

Etelä-Karjalan Rautjärvellä sijaitsevassa Hiitolanjoessa elää Suomen viimeinen alkuperäinen ja täysin luonnonvarainen järvilohikanta.

Imatran Ukonniemi

Huippulaatuiset urheilu- ja liikuntapuitteet ja aktiiviset yhteisöt tarjoavat monipuoliset harrastusmahdollisuudet.


Lappeenrantaan.fi

Lappeenranta on kestävän huomisen koti. Suomen ilmastopääkaupungissa kaikki on lähellä arjen laadukkaista palveluista aina Saimaan elämyksiin.

Lemin särä

Särä on yksi Suomen seitsemästä ihmeestä, joka on koettava edes kerran elämässä.Ruokolahden leijona

Koe leijonamainen rohkeus ja yhteisöllisyys Ruokolahdella!Savitaipale

Savitaipaleella on pieneksi kunnaksi poikkeuksellisen hyvät liikuntapalvelut. Kunnassa on neljä liikuntahallia ja mahdollisuus harrastaa monia eri lajeja. Savitaipaleella luonnon tarkkailu, patikointi, hiihto, kalastus, melonta ja kesämökkeily ovat suosikkeja. Talvisin retkiluistelu Kuolimon jäällä on erikoisuus.

Imatrankoski

Suomen vanhin matkailunähtävyys, mahtava Imatrankoski kuohuu kohti Laatokkaa.


Kollaa ja Simo Häyhä -museo

Museo esittelee talvisodan Kollaan taisteluja ja siellä Rautjärven miesten osuutta.


Lappeenrannan linnoitus

Linnoituksen eli vanhan kaupungin alueelta löytyy museoita, putiikkeja, ravintoloita ja Suomen vanhin ortodoksinen kirkko.


Matkailu- ja virkistysalue Rauha

Saimaan rannalla sijaitseva matkailualue on luonnon sylissä, mutta silti alueella on upeat ulkoilureitit, erittäin monipuoliset aktiviteetti-, ravintola- ja majoittumispalvelut sekä päiväretkeläiselle että lomailijalle.

Ruokolahden maksuton varhaiskasvatus 2024

Ruokolahden kunnanhallitus päätti ti 19.9.2023, että vuoden 2024 alusta alkaen kunnassa on maksuton varhaiskasvatus.

Taipalsaaren Geopark-kohteet

Saimaan rannoille ja sadoille saarille levittäytyvältä Taipalsaarelta löydät peräti kahdeksan ainutlaatuista UNESCON suojeluksessa olevaa Geopark-nähtävyyttä.Imatra Koulu³

Imatralla kyllästyttiin ongelmiin ja päätettiin panostaa lapsiin ja nuoriin isosti.Kotkaniemi

Luumäellä Kivijärven äärellä sijaitsevasta P.E. Svinhufvudin kotitalosta Kotkaniemestä löytyy kotimuseon lisäksi kahvila ja kokoustiloja sekä 1930-luvun asuun restauroitu puutarha piharakennuksineen.

Lappeenrannan satama

Kauniilta satama-alueelta löytyy satamatorin ruokakojut vetyineen ja atomeineen, upea rantaraitti, Kasino, Suomen suurin Hiekkalinna, Saimaan risteilylaivat sekä Myllysaaren uimaranta.

Ruokolahden Geopark-kohteet

Ota suunnaksi Ruokolahti ja vieraile luonnonkauniin kunnan viidellä Saimaa Geopark -kohteella.


Saimaan saaristoreitti

Saimaan saaristoreitti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua pyöräillen eteläisen Saimaan maisemiin, luontoon ja nähtävyyksiin.

Väliväylän melontareitti

Väliväylä on Saimaan ja Kymijoen vesistöt yhdistävä elämyksellinen ja puhdas vesiretkeilyreitti, jossa kapeat järvet ja joet seuraavat sujuvana jonona toisiaan.